CASE-STUDY METODIDAN FOYDALANISH ORQALI TALABALARNING KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH - Baxronov Mansur Adham oʻgʻli,; Hazratqulov Dilmurod Tal’at oʻgʻli,; Jo‘rayeva Zamira Ishmuminovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  ingliz  tili  darslarida  case-study  metodidan foydalanish  orqali  talabalarning  kommunikativ  kompetensiyasini  shakllantirish masalasi tahlil qilingan. Kommunikativ kompetensiyaning tarkibiy qismlari yoritilib, case-study  metodining  mohiyati  hamda  didaktik  imkoniyatlari  ochib  berilgan. Shuningdek,  ushbu  metodning  bosqichma-bosqich  qo‘llanish  jarayoni  va  uning talabalarning nutqiy  faoliyatiga ta’siri asoslab berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, case-study metodidan foydalanish talabalarning erkin muloqot qilish, mustaqil fikrlash va  muammoli  vaziyatlarda  yechim  topish  ko‘nikmalarini  rivojlantirishda  samarali ekanligi aniqlangan.