ALKALOIDLARNING INSON ORGANIZMIGA TA‘SRI - S.G. Usmonova,; A.K.Kurbanova,; H.B.Mamadaliyev, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  alkaloidlarning  kelib  chiqishi,  tabiatda  tarqalishi,   molekulalarining kimyoviy tarkibi,  dorivorlik xususiyatlariga ega ekanligi, jumladan inson tanasiga kuchli fiziologik ta‘siri, tibbiyotda va xalq tabobatida nima maqsadda qo‘llanilishi  va  ulardan  noto‘g‘ri  foydalanish  oqibatlari  natijasida  kelib  chiqadigan kasalliklar va ularni oldini olish charalari to‘g‘risida batafsil ma‘lumotlar keltirilgan.