HAZM TIZIMI: OZIQ MODDALARNING PARCHALANISHI VA SO’RILISHI - Abdusamadova Gulsanam,; Odiljonova Dilshoda,; Sobirova Gulzira,; Axmedov Fazliddin, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tirik  organizmlarning  yashashi  uchun  zarur bo‘lgan  energetik  va  plastik  moddalarni  iste’mol  qilish  jarayoni,  hazm  tizimining tuzilishi va funksional ahamiyati yoritildi. Hazm jarayonining mohiyati, uning fizik va kimyoviy  bosqichlari,  fermentlarning  roli  hamda  oziq  moddalarning  so‘rilish mexanizmlari  keng  bayon  etildi.  Shuningdek,  hazm  turlari  (xususiy,  simbiont, autolitik),  hazm  tizimining  motor,  sekretor  va  inkretor  faoliyatlari  haqida  ilmiy ma’lumotlar keltirildi.