BOLALARDA ESTETIK DID RIVOJLANISHIDA MUSIQANING O’RNI - Go’zal Xakimjonova Abdunabi qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalarda estetik didni shakllantirish jarayonida musiqa  ta’limining  o‘rni  va  ahamiyati  keng  yoritilgan.  Musiqa  san’atining  inson ruhiyatiga  ta’siri,  uning  hissiy-emosional  rivojlanishga  qo‘shadigan  hissasi  ilmiy-pedagogik  jihatdan  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarida musiqa  orqali  go‘zallikni  anglash,  didni  rivojlantirish  va  ijodiy  fikrlashni shakllantirishning samarali usullari ko‘rsatib berilgan. Maqolada musiqiy tarbiyaning shaxs  kamolotidagi  o‘rni,  estetik  qadriyatlarni  singdirishdagi  roli  hamda  ta’lim jarayonida innovatsion yondashuvlardan foydalanish zarurati asoslab berilgan.