O‘ZBEKISTONDA ISLOMIY BANK TIZIMINI JORIY ETISH IMKONIYATLARI - Maxmudov Anvarjon Maxmudovich; Abrorbek Shokirov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  O‘zbekistonda  islomiy  bank  tizimini  joriy  etish  imkoniyatlari kengroq  yoritilgan.  Unda  jahon  miqyosida  islomiy  bank  tizimining  qanday rivojlanayotgani,  uning  asosiy  tamoyillari  hamda  O‘zbekiston  sharoitiga  qanchalik mos kelishi ko‘rib chiqiladi. Islomiy banklar faoliyatini yo‘lga qo‘yish uchun zarur bo‘lgan  shart-sharoitlar,  xususan,  moddiy-texnik  baza,  kadrlar  tayyorlash, qonunchilikni takomillashtirish va aholining bu tizim haqida xabardorligini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.