MAKTABDA KASBGA YO‘NALTIRISH ISHLARIGA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Urazbayeva Peruza Jenisbay qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida kasbga yo‘naltirish ishlarini tashkil etishning  zamonaviy  yondashuvlari,  ularning  mazmuni  va  ahamiyati  yoritiladi. O‘quvchilarning  qiziqish  va  qobiliyatlarini  aniqlash,  mehnat  bozoriga  mos  kasb tanlashga yo‘naltirish hamda bu jarayonda psixologik xizmatning o‘rni tahlil qilinadi.