SOLIQ ORGANLARINING RAQAMLI TRANSFORMATSIYASI: O'ZBEKISTONDA ELEKTRON SOLIQ TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI - Melikov Fazliddin Abduhalim oʻgʻli,; Rejavaliyeva Nasiba Oybek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O'zbekiston  soliq  tizimini  raqamlashtirish jarayoni,  elektron  soliq  xizmatlari  va  raqamli  transformatsiyaning  soliq ma'muriyatchiligi samaradorligiga ta'siri o'rganiladi. Tadqiqot soliq organlarida sun'iy intellekt, Big Data va blokcheyn texnologiyalarini qo'llash imkoniyatlarini tahlil qiladi. Tadqiqot  natijalari  shuni  ko'rsatadiki,  raqamli  soliq  platformalari  soliq  yig'imlarini oshirishda, soya iqtisodiyotini kamaytirish va soliq to'lovchilar bilan munosabatlarni yaxshilashda muhim vosita bo'lib xizmat qilmoqda.