BACHADON BO’YNI SARATONINI ERTA TASHXISLASHDA UTT VA MRT NING AHAMIYATI - Shakirova Lobar Mavlon qizi,; Oripova Sevinch A’zamjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada bachadon bo’yni saratonini erta tashxislashda ultratovush  tekshiruvi  (UTT)  va  magnit-rezonans  tomografiya  (MRT)  usullarining diagnostik  ahamiyati  o’rganildi  [2,6,8].  Tadqiqotning  maqsadi-  kasallikni  erta aniqlashda ushbu tasviriy diagnostika usullarining imkoniyatlarini baholashdan iborat [1,3].  Maqolada  UTT  va  MRT  usullarining  sezgirligi,  aniqligi  hamda  klinik qo’llanilish xususiyatlari tahlil qilindi [4,6]. Olingan natijalarga ko’ra UTT dastlabki skrining  bosqichida  qulay  va  arzon  usul  sifatida  samarali  bo’lsa  [6],  MRT  esa o’smalarning tarqalish darajasini aniqlashda yuqori aniqlikka ega ekanligi aniqlandi [8].  Xulosa  qilib  aytganda,  ushbu  ikki  usulni  kompleks  qo’llash  bachadon  bo’yni saratonini erta bosqichda aniqlash va davolash samaradorligini oshirishga xizmat qiladi [1,3,8].