ZAMONAVIY SPORTDA OVQATLANISH (NUTRITSIYA)NING JISMONIY NATIJALARGA TA’SIRI - Bahodirova Gulyora Nuriddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  zamonaviy  sport  amaliyotida  ovqatlanish (nutritsiya)ning  sportchilarning  jismoniy  natijalariga  ta’siri  ilmiy  jihatdan  tahlil qilinadi.  Tadqiqotda  sport  ovqatlanishining  asosiy  tamoyillari,  makro  va mikroelementlarning  organizm  faoliyatidagi  roli  hamda  ularning  mushak  kuchi, chidamlilik va tiklanish jarayonlariga ta’siri ko‘rib chiqiladi.