JISMONIY TARBIYA MASHG‘ULOTLARIDA MOTIVATSIYA OMILLARINING ROLI VA ULARNI OSHIRISH YO‘LLARI - Bahodirova Gulyora Nuriddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqola  jismoniy  tarbiya  mashg‘ulotlarida  motivatsiya omillarining  rolini  aniqlash  va  ularni  oshirish  yo‘llarini  asoslashga  bag‘ishlangan bo‘lib, u zamonaviy psixologik-pedagogik nazariyalar, ilmiy tadqiqotlar hamda amaliy kuzatuvlar  asosida  ishlab  chiqilgan.  Tadqiqot  jarayonida  jismoniy  faollik  va motivatsiya  o‘rtasidagi  o‘zaro  bog‘liqlikni  yorituvchi  ilmiy  adabiyotlar,  jumladan, sport pedagogikasi va psixologiyasi yo‘nalishidagi manbalar tahlil qilindi.