YOSH SPORTCHILARDA JISMONIY TAYYORGARLIK DARAJASINI OSHIRISHDA MASHG‘ULOT YUKLAMALARINI OPTIMALLASHTIRISH - Bahodirova Gulyora Nuriddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  yosh  sportchilarning  jismoniy  tayyorgarlik darajasini oshirish jarayonida mashg‘ulot yuklamalarini optimallashtirishning ilmiy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sport mashg‘ulotlari yuklamasining hajmi, intensivligi  va  davomiyligini  to‘g‘ri  taqsimlash  orqali  organizmning  funksional imkoniyatlarini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi.