RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BUXGALTERIYA HUJJATLARINI SAQLASHNING HUQUQIY VA TEXNOLOGIK JIHATLARI - Boyqobulova Iroda,; Nurmuratov Javohir, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi bilan bog‘liq holda buxgalteriya hujjatlarini elektron shaklda saqlash va arxivlashtirishning huquqiy asoslari hamda texnologik yechimlari tahlil qilinadi. Maqolada O‘zbekiston va xorijiy mamlakatlar qonunchiligi qiyosiy o‘rganilib, elektron hujjatlarning yuridik kuchi, ularni saqlash  muddatlari, elektron arxivlarning xavfsizlik talablari va auditi masalalari  yoritilgan.  Tadqiqot  natijasida  elektron  buxgalteriya  arxivlarini boshqarishning samarali modeli taklif etiladi.