GLOBAL SUV MUAMMOSI VA UNING MINTAQAVIY EKOLOGIK- HUQUQIY YECHIMLARI - Olimova Dilsuz Abdihalimova,; Asatova Zahro Asqar qizi,; Po'latova Sarafroz Samar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu  maqolada  global  miqyosdagi  suv  tanqisligi muammosi, uning kelib chiqish sabablari va Markaziy Osiyo mintaqasiga ta’siri tahlil qilinadi.  Tadqiqotda  suv  resurslaridan  oqilona  foydalanishning  ijtimoiy-huquqiy mexanizmlari, transchegaraviy suv ob’ektlarini boshqarishning xalqaro standartlari va "O‘zbekiston — 2030" strategiyasi doirasida belgilangan ustuvor vazifalar yoritilgan. O‘tkazilgan tahlillar natijasida suvni tejovchi texnologiyalarni joriy etish va aholining ekologik madaniyatini yuksaltirish bo‘yicha amaliy takliflar ilgari surilgan.