SANOATLASHUV SHAROITIDA EKOLOGIK MANITORING VA NAZORAT TIZIMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Husanova Shohista Sattor qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  sanoat  transformatsiyasi  sharoitida ekotizimlarning barqarorligini ta’minlash maqsadida ekologik monitoring va nazorat tizimlarini  modernizatsiya  qilishning  konseptual  asoslari  tadqiq  etiladi.  Tadqiqotda texnogen  yuklamani  kamaytirishda  innovatsion  sensorli  tarmoqlar  va  masofaviy zondlash usullarining samaradorligi ilmiy jihatdan asoslangan. Sanoat chiqindilarini boshqarishda  intellektual  monitoring  modellarini  joriy  etish  orqali  ekologik menejmentni optimallashtirish yo‘llari ishlab chiqilgan.