MILLIY EKOLOGIK SIYOSATNI AMALGA OSHIRISH MEXANIZMLARINING HUQUQIY TAHLILI VA SAMARADORLIK KO'RSATKICHLARI - Mustafayev Abbos Odil o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  ilmiy  ishda  Oʻzbekiston  Respublikasida  ekologik  siyosatning shakllanishi, uning huquqiy asoslari hamda zamonaviy rivojlanish bosqichlari tizimli ravishda  tahlil  etiladi.  Tadqiqot  davomida  milliy  qonunchilik  bazasi,  amaldagi institutsional  mexanizmlar  va  xalqaro  tajriba  o‘rganilib,  ekologik  siyosat samaradorligini  oshirishga  to‘sqinlik  qilayotgan  omillar  aniqlangan.  Shuningdek, ekologik boshqaruvni takomillashtirish, huquqiy mexanizmlarni modernizatsiya qilish va  raqamli  texnologiyalarni  joriy  etish  bo‘yicha  ilmiy  asoslangan  takliflar  ishlab chiqilgan.  Ushbu  maqolada  O'zbekiston  Respublikasida  milliy  ekologik  siyosatni amalga oshirishning huquqiy mexanizmlari tahlil etiladi. Ekologik qonunchilik tizimi, ijro etuvchi organlarning vakolatlari, jamoatchilik nazorati va samaradorlik baholash usullari  ko'rib  chiqiladi.  Tadqiqot  davomida  milliy  va  xalqaro  huquqiy  tajribalar qiyosiy  tahlil  usulida  o'rganilgan  bo'lib,  ekologik  siyosatning  amaldagi  holati, muammolari va uni takomillashtirish bo'yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.