BOLA PSIXOLOGIYASIDA O`YIN FAOLIYATINING ROLI - Bekmirzayeva Nilufar Nozimjanovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: O`yin jarayonida bola shaxsi faoliyat sub’yekti sifatida shakllana boshlaydi.  O`yin  uzoq  davrlardan  beri  mashhur  olimlar,  pedagog-psixologlar, faylasuflar, sotsiologlar, etnograflar va madaniyat arboblari diqqatini o`ziga qaratib kelgan  dolzarb  mavzudagi  muammolardan  biridir.  Jahon  psixologiyasi  fanida to`plangan ma’lumotlarga ko`ra,eng sodda psixik jarayondan eng murakkab jarayonlar hammasining  eng  muhim  jihatlarini  shakllantirishda  o`yinlar  katta  rol  o`ynaydi. Ayniqsa,  bugungi  kunda  globallashuv  davrida  xorijdan  kirib  kelayotgan  har  xil qo`g`irchoqlar  tashqi  ko`rinishining  bizning  mentalitetimizga  to`g`ri  kelmasligi  va yoshlarimizni ularga nisbatan munosabati to`g`risida fikr yuritilgan.