O‘SPIRINLARDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA DARSDAN TASHQARI KASB-HUNAR TO‘GARAKLARI VA TADBIRLARNING AHAMIYATI - Vahobova Iqbolxon Abduvahidovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  o‘spirin  yoshidagi  o‘quvchilarda  emotsional  intellektni rivojlantirishning  psixologik-pedagogik  ahamiyati  yoritilgan.  O‘spirinlik  davri shaxsning  mustaqil  fikrlashi,  kasbiy  yo‘nalishini  anglay  boshlashi,  ijtimoiy munosabatlarda  faol  ishtirok  etishi  va  o‘z  hissiyotlarini  boshqarish  ko‘nikmalari shakllanadigan  muhim  bosqich  hisoblanadi.  Maqolada  darsdan  tashqari  kasb-hunar to‘garaklari, ijodiy mashg‘ulotlar, sport, san’at, texnik yo‘nalishdagi faoliyatlar hamda ma’naviy-ma’rifiy tadbirlarning o‘spirinlarda emotsional barqarorlik, empatiya, o‘ziga ishonch,  muloqot  madaniyati  va  ijtimoiy  mas’uliyatni  rivojlantirishdagi  o‘rni  tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagog, psixolog va to‘garak rahbarlari uchun amaliy tavsiyalar beriladi.