BOLALARDA IMMUN TIZIM YETILMAGANLIGI VA INFEKSION KASALLIKLARGA MOYILLIK - Kuliyev Serdar Batirovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur  maqolada  bolalar  organizmidagi  immun  tizimining  tuzilishi,  yetilish bosqichlari hamda ularning infeksion kasalliklarga nisbatan yuqori sezuvchanligi tahlil qilinadi.  Bolalik  davrida  immunitetning  morfofunksional  jihatdan  to‘liq shakllanmaganligi  sababli,  organizm  turli  bakterial,  virusli  va  zamburug‘li kasalliklarga tez  moyil  bo‘ladi. Maqolada  immun  tizimning  asosiy  turlari, ularning himoya mexanizmlari va immunitetni mustahkamlashda ovqatlanish, emlash, sog‘lom turmush tarzining o‘rni yoritilgan. Tadqiqotning maqsadi – bolalar immun tizimining fiziologik xususiyatlarini o‘rganish va infeksion kasalliklarning oldini olish choralarini asoslashdir.