RANGTASVIR MASHG‘ULOTLARIDA TABIAT MANZARALARINI TAHLIL QILISHNING O‘QUVCHI TAFAKKURIGA TA’SIRI - Yuldasheva Baxtiyorxon Jummavoy qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada rangtasvir mashg‘ulotlarida tabiat manzaralarini tahlil qilishning o‘quvchi tafakkuriga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Tabiatni badiiy tahlil  qilish  jarayonida  o‘quvchilarda  estetik  did,  badiiy  idrok,  tafakkur  kengligi, kuzatuvchanlik va ijodiy tasavvur shakllanishi ta’kidlanadi. Shuningdek, o‘quvchining ekologik  tafakkuri,  hayotiy  qarashlari  va  san’at  orqali  dunyoni  his  etish  qobiliyati rivojlanishidagi  o‘qituvchining  roli  tahlil  etiladi.  Rangtasvir  mashg‘ulotlarining bunday yo‘nalishi o‘quvchilarni nafaqat san’atni o‘rganishga, balki tabiat go‘zalligini qadrlash, uni his qilish va estetik ifodalashga o‘rgatadi.