ЎЗБЕКИСТОНДА ИНВЕСТИЦИОН МУҲИТНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ МОЛИЯВИЙ МЕХАНИЗМЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Қулматова Дурдона Ҳасан қизи, (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация:  Мазкур  мақола  Ўзбекистонда  инвестицион  муҳитни ривожлантиришнинг  молиявий  механизмларини  такомиллаштириш масалаларига  бағишланган.  Унда  мамлакатда  инвестицияларни  жалб  қилиш, уларнинг  самарадорлигини  ошириш  ҳамда  инвесторлар  учун  қулай  шарт-шароитлар  яратишда  мавжуд  муаммолар  ва  уларни  бартараф  этиш  йўллари таҳлил қилинади. Мақолада молиявий бозорларни ривожлантириш, банк тизими фаолиятини  такомиллаштириш,  давлат-хусусий  шериклик  механизмларини кенгайтириш  ва  хорижий  инвестицияларни  жалб  қилиш  бўйича  таклифлар илгари сурилган.