KIMYOTERAPIYANING TAJRIBA MODELIDA OSHQOZONNING MORFOMETRIYA VA MORFOLOGIYASIDAGI O‘ZGARISHLARNI BAHOLASH - Vohidov Bekzod Rafiq o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  tadqiqotda  kimyoerapiyaning  oshqozon  devori  va  to‘qimalaridagi morfologik  hamda  morfometriya  o‘zgarishlari  tajriba  modelida  o‘rganildi. Eksperimental kimyoerapiya ta’sirida oshqozon devoridagi yallig‘lanish, distrofik va atrofik jarayonlar baholandi. Biokorreksiya uchun "Anor donasi moyi" va "Timalin" preparatlaridan  foydalanildi.  Morfometriya  va  morfologiya  o‘zgarishlari  yuqori aniqlikda qayd etildi va biokorreksiyaning samarali ta’siri namoyon bo‘ldi.