ZAMONAVIY BOSQICHDA TURKIYADAGI MILLIY OZCHILIKNING MUAMMOLARI - Chorshamova Gullola, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqola  zamonaviy  bosqichda  Turkiyadagi  milliy  ozchiliklar  duch kelayotgan  ijtimoiy,  siyosiy  va  madaniy  muammolarni  o‘rganishga  bag‘ishlangan. Ishda  Turkiyadagi  milliy  ozchiliklarning  demografik  holati,  ularning  huquq  va erkinliklari,  madaniy  merosni  saqlashdagi  qiyinchiliklar,  shuningdek,  iqtisodiy  va ta’lim sohasidagi muammolari tahlil qilinadi. Maqolada milliy ozchiliklar masalalari nafaqat siyosiy va huquqiy kontekstda, balki ijtimoiy va madaniy jarayonlar nuqtai nazaridan ham yoritilgan. Ishda turk va milliy ozchiliklar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlar, integratsiya jarayonlari va ularning huquqiy himoya mexanizmlari tahlil qilinadi. Ushbu  ishning  dolzarbligi  shundaki,  u  zamonaviy  Turkiyada  milliy ozchiliklarning jamiyatdagi o‘rnini va ularni duch kelayotgan muammolarni aniqlash, shuningdek,  bu  masalalarning  yechimi  bo‘yicha  ilmiy  asoslangan  tavsiyalar  ishlab chiqishga xizmat qiladi.