INVESTITSIYA LOYIHALARINI MOLIYALASHTIRISH MASALALARI. - Niyozmetov D.R, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  investitsiya  loyihalarini  moliyalashtirish jarayonida yuzaga keladigan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Investitsiya loyihalari mamlakat iqtisodiy rivojida muhim o‘rin tutadi, ammo ularni samarali moliyalashtirish ko‘plab  to‘siqlarga  duch  keladi.  Maqolada  moliyaviy  resurslarning  yetishmasligi, yuqori  risk  darajasi,  texnik-iqtisodiy  asoslarning  zaifligi,  moliyalashtirish vositalarining cheklanganligi, kreditlarning yuqori foiz stavkalari va qisqa muddatli bo‘lishi  hamda  qonunchilikdagi  muammolar  kabi  omillar  batafsil  ko‘rib  chiqilgan. Shuningdek,  ushbu  muammolarni  hal  qilish  bo‘yicha  davlat  va  xususiy  sektorning hamkorligi, moliyaviy bozorlarni rivojlantirish, risklarni boshqarish mexanizmlarini joriy etish va qonunchilikni takomillashtirish kabi tavsiyalar taqdim etilgan. Maqola investitsiya  loyihalarining  samarali  moliyalashtirilishi  orqali  iqtisodiy  o‘sish  va innovatsiyalarni rag‘batlantirish imkoniyatlarini kengaytirishga qaratilgan.