OILADAGI MUNOSABATLAR VA UNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Bahodirova Shahnoza Rustam qizi; Talipova Feruza Tayirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola oiladagi munosabatlarning psixologik mohiyati, ularning shaxs rivojlanishiga ta’siri va oila a’zolari o‘rtasidagi hissiy aloqa mexanizmlarini tahlil qiladi.  Oila  jamiyatning  ijtimoiy-psixologik  asosini  tashkil  etuvchi  muhim  institut bo‘lib,  undagi  munosabatlar  shaxsning  emotsional  barqarorligi,  kommunikativ madaniyati  va  ijtimoiy  moslashuv  darajasini  belgilaydi.  Tadqiqotda  oila  tizimi nazariyasi,  kommunikativ  yondashuv,  ijobiy  psixologiya  va  shaxslararo  muloqot modellari  asosida  oilaviy  muhitning  psixologik  xususiyatlari  o‘rganilgan.  Ayniqsa, ota-ona  va  farzand  o‘rtasidagi  emotsional  aloqa,  muloqot  madaniyati,  empatiya, ishonch va qo‘llab-quvvatlash omillarining ahamiyati yoritilgan.