TOVUSH TALAFFUZINI SHAKLLANTIRISHNING BOSQICHLARI VA USULLARI - Maxmudova Dildora Tursunovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  tovush  talaffuzini  shakllantirish  jarayonining asosiy  bosqichlari  hamda  samarali  usullari  ilmiy  tahlil  qilinadi.  Talaffuz ko‘nikmalarining  rivojlanishida  nazariy  va  amaliy  metodlarning  integratsiyasi, fonetik-orthoepik  xatolarni  bartaraf  etish  usullari,  shuningdek,  pedagogik yondashuvlar  ko‘rib  chiqiladi.  Maqola  tilshunoslik,  pedagogika  va  psixolingvistika sohalarining metodologik yondashuvlarini uyg‘unlashtirishga qaratilgan bo‘lib, tovush shakllantirish jarayonining murakkabligi va individual xususiyatlari e’tiborga olinadi. c