GULLI O‘SIMLIKLAR (ANGIOSPERMA O‘SIMLIKLARNING TUZILISHI, HAYOTIY FAOLIYATI VA AHAMIYATI) - Asatova Mehriniso, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  gulli  o‘simliklarning  umumiy  tuzilishi,  hayotiy  faoliyati, ko‘payish  mexanizmlari  va  ekologik  ahamiyati  haqida  ilmiy  tahlil  keltirilgan. Tadqiqotda gulli o‘simliklarning evolyutsion ustunliklari, ularning moslashuvchanlik xususiyatlari  hamda  inson  hayotidagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  angiosperma o‘simliklarning morfologik tuzilmasi, fotosintez jarayoni, changlanish va urug‘lanish bosqichlari, shuningdek, iqtisodiy va ekologik ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilgan.