ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RLARIDA TABIAT OBRAZLARI VA RAMZLARI - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:O’zbekiston  adabiyoti  tarixida  Aleksandr  Arkadevich  Faynberg nomi  o’ziga  xos  o’rin  egallagan.U  o’zining  she’riyat,nasr  va  dramaturgiyadagi sermahsul  ijodi  bilan  o’zbek  adabiyotiga  o’zgacha  ruh  kirgizdi.Faynberg  ijodida insoniylik,urush va tinchlik,muhabbat va sadoqat bilan bir qatorda, o’sha olis yoshlik paytida,geolog sifatida yurt kezgan chog’larida,oshiq bo’lgani- go’zal tabiat alohida o’rin  tutadi.U  tabiatni  nafaqat  go’zallik,balki  falsafiy  ramzlar  vositasi  sifatida  ham ko’rardi.