ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG IJODIDA SEVGI VA INSONIY TUYG’ULAR - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O’zbek adabiyotida o’ziga xos ovoz va o’ringa ega ijodkorlardan biri Aleksandr Arkadevich Faynbergdir.Uning she’riyatidan hayotiylik, samimiylik, ruhiy  teranlik,  sevgi  kabi  insoniylikning  eng  nozik  fazilatlari  nafasi  ufurib  turadi. Faynberg  ijodiyotida  sevgi  va  boshqa  insoniy  hissiyotlar  markaziy  mavzulardan bo’lib,ular  faqatgina  kechinmalarni  ifodalabgina  qolmay,falsafiy  umumlashma darajasigacha  ko’tariladi.Shoir  sevgi  orqali  insonning  ruhiy  olamini,iztirob-u quvonchini,hayot mazmun-mohiyatini ochib berishga harakat qiladi.