ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERGNING DRAMATURGIYADAGI ASARLARI VA ULARNING TAHLILI - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Aleksandr Arkadevich Faynberg – XX asr o’zbek adabiyotining zabardast vakillaridan biri sanaladi.O’zining 70 yillik umri davomida u dramaturgiya sohasida  salmoqli  ijod  qilib,minglab  insonlar,tomoshabinlar,qalbidan  chuqur  o’rin oldi.Uning asarlari asr adolatsizliklari,insoniy tuyg’ular,muhabbat va sadoqat,urush va tinchlik  mavzularini  qamrab  olgan.Bu  asarlar  qahramonlari  ,asosan,  shoir zamondoshlari  bo’lmish  oddiy  insonlar  bo’lgani  uchun  balki  u  tomoshabinlarning kuchli qiziqishiga va dramaturg ijodiga mehr qo’yishiga sabab bo’ldi.