XIZMATLAR SEKTORINING USTUVORLIGI: POSTINDUSTRIAL IQTISODIYOTNING ASOSIY BELGISI - Rashidov Asilbek Furqat o’gli, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada postindustrial iqtisodiyot jarayonida xizmatlar sektorining o‘rni va ustuvorligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Postindustrial davrning asosiy belgilaridan biri sifatida xizmatlar sohasi ishlab chiqarishdan ustun mavqega ega bo‘lib, iqtisodiy o‘sishning drayveriga aylanadi. Xizmatlar sektori bilim, axborot, innovatsiya  va  raqamli  transformatsiya  bilan  chambarchas  bog‘liq  bo‘lib,  jahon iqtisodiyotida  yangi  paradigmalarning  shakllanishiga  asos  bo‘lib  xizmat  qilmoqda. Maqolada  xalqaro  nazariy  yondashuvlar  va  amaliy  tajribalar  hamda  O‘zbekiston iqtisodiyoti  misolida  xizmatlar  sohasining  rivojlanish  tendensiyalari  chuqur  yoritib beriladi.  Xizmatlar  sektorining  rivoji  mamlakatning  raqobatbardoshligini  oshirish, barqaror  taraqqiyotga  erishish  va  xalqaro  iqtisodiy  integratsiyaga  samarali  kirib borishda muhim omil sifatida qaraladi.