“EXPLAINABLE AI (TUSHUNTIRIB BERUVCHI SUN’IY INTELLEKT )” - Quvvatova Sanobar Gulbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  ushbu  maqolada  sun’iy  intellect  tizimlari  tobora  ko’proq hayotimizga kirib kelayotgani sari ularning qanday qaror chiqarishini bilish muhim ahamiyatga   ega bo’lmoqda.  Shu bois tushuntirish  imkoniyatiga  ega  bo’lgan sun’iy intellekt-Explainable  AI  (XAI)  yo’nalishi  shakllanmoqda.  Ushbu  yondashuv foydalanuvchi  uchun  aniqroq tushuncha yaratadi, shaffoflikni ta’minlaydi va oshiradi. Maqolada XAI tushunchasi, uning  qo’llanish sohalari  va kelajakdagi imkoniyatlari yoritiladi.