INGLIZ TILIDAN O‘ZBEK TILIGA TARJIMA QILINGAN ASARLARDA LINGVISTIK VA PRAGMATIK MUAMMOLAR (COLLEN HOOVERNING “IT ENDS WITH US” VA IT STARTS WITH US” ASARLARI ASOSIDA) - Zokirjonova Madina Iqboljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada ingliz yozuvchisi Colleen Hooverning “It Ends with Us” va “It Starts with Us” romanlari hamda ularning o‘zbek tilidagi tarjimasi tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  asarlardagi  lingvistik  (leksik,  grammatik,  sintaktik)  va pragmatik (madaniy, hissiy, kontekstual) muammolar o‘rganiladi. Tarjima jarayonida yuzaga  keladigan  semantik  tafovutlar,  hissiy  ohangning  yo‘qolishi  va  madaniy ekvivalentlik muammolari misollar orqali yoritiladi.