ZAXIRALAR VA OMBOR XO‘JALIGINI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zaxiralar va ombor xo‘jaligini boshqarishning nazariy  va  amaliy  jihatlari,  ularning  ishlab  chiqarish  samaradorligiga  ta’siri  hamda zamonaviy  logistika  tizimidagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  So‘nggi  yillarda  O‘zbekiston iqtisodiyotida  ishlab  chiqarish  hajmining  ortishi,  eksport-import  jarayonlarining faollashuvi  zaxiralarni  oqilona  boshqarish  masalasini  dolzarb  qilmoqda.  Maqolada ilg‘or boshqaruv texnologiyalari, raqamli yechimlar, avtomatlashtirilgan tizimlarning qo‘llanilishi, shuningdek, amaliy misollar asosida ombor xo‘jaligining samaradorligini oshirish yo‘llari yoritilgan.