MEHNAT BOZORINI TARTIBGA SOLISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston mehnat bozorining hozirgi holati, uni  tartibga  solish  mexanizmlari  va  bu  jarayonga  innovatsion  yondashuvlarni  joriy etish  zarurati  yoritilgan.  Mehnat  bozori  mamlakat  iqtisodiyotining  asosiy  tarkibiy qismlaridan biri sifatida iqtisodiy o‘sish, bandlik darajasi, ish haqi tizimi va ijtimoiy barqarorlikni  belgilovchi  muhim  omildir.  Maqolada  zamonaviy  texnologiyalar, raqamli iqtisodiyot va masofaviy bandlik imkoniyatlaridan foydalanish orqali mehnat bozorini  tartibga  solishning  samarali  yo‘llari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, O‘zbekistonning 2020–2024 yillar oralig‘idagi mehnat bozoridagi statistik o‘zgarishlar keltirilib, istiqboldagi islohotlar yo‘nalishlari bo‘yicha takliflar berilgan.