SOLIQ QARZDORLIGINI KAMAYTIRISHNING AMALIY MEXANIZMLARINI ISHLAB CHIQISH YO‘LLARI - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi soliq tizimida mavjud soliq  qarzdorligi  muammosining  iqtisodiy  mazmuni,  uning  shakllanish  sabablari, tahlili va kamaytirishning amaliy mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot davomida soliq qarzdorligining  iqtisodiyotga  ta’siri,  davlat  byudjeti  daromadlariga  bo‘lgan  bosim, shuningdek,  qarzdorlikni  qisqartirishda  raqamlashtirish,  avtomatlashtirish  va  soliq ma’murchiligi  samaradorligini  oshirish  omillari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  soliq to‘lovchilar  bilan  davlat  o‘rtasidagi  o‘zaro  ishonchni  mustahkamlash,  soliq madaniyatini  oshirish  hamda  ixtiyoriy  to‘lovlarni  rag‘batlantirish  yo‘llari  bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi.