LOGISTIKA SOHASINING DAVLAT BYUDJETIGA TA’SIRI - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada logistika tizimining davlat byudjetiga moliyaviy ta’siri,  iqtisodiy  o‘sishni  rag‘batlantirishdagi  roli,  eksport-import  jarayonlarini samarali tashkil etishdagi o‘rni hamda soliqqa tortish tizimiga qo‘shgan hissasi tahlil qilingan. Logistika infratuzilmasini rivojlantirish orqali davlat byudjetiga tushumlarni oshirish,  transport-kommunikatsiya  tarmoqlarini  modernizatsiya  qilish  va  tashqi iqtisodiy  faoliyatni  kuchaytirish  masalalari  yoritilgan.  Tadqiqotda  statistik ma’lumotlar,  xalqaro  tajriba  va  O‘zbekistonning  2020–2025  yillardagi  iqtisodiy ko‘rsatkichlari asosida tahlil o‘tkazilgan.