AGROTURIZM SOHASINI RIVOJLANTIRISHNING HUDUDIY IQTISODIYOTGA TA’SIRINI TAHLIL QILISH - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy-publitsistik  maqolada  agroturizm  sohasining O‘zbekiston iqtisodiyoti, xususan, hududiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilingan. Unda qishloq xo‘jaligi va turizm sohalarining integratsiyalashuvi natijasida yangi iqtisodiy imkoniyatlar,  bandlikning  oshishi,  infratuzilma  modernizatsiyasi  va  mahalliy  aholi daromadlarining  ko‘payishi  bilan  bog‘liq  masalalar  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida O‘zbekistonning turli viloyatlarida (Samarqand, Farg‘ona, Qashqadaryo va Toshkent viloyatlarida)  agroturizm  loyihalarining  amaliy  natijalari  o‘rganilib,  xorijiy  tajriba bilan qiyosiy tahlil amalga oshirilgan.