DAVLAT MULKINI TALON-TAROJ QILISHNI OLDINI OLISH - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Mazkur  ilmiy-publitsistik  maqolada  davlat  mulkini  talon-taroj qilish  holatlarini  kamaytirish,  ularni  keltirib  chiqaruvchi  sabablar,  qonunchilikdagi bo‘shliqlar  va  nazorat  tizimini  kuchaytirish  yo‘llari  tahlil  qilingan.  Shuningdek, O‘zbekiston  Respublikasida  so‘nggi  yillarda  amalga  oshirilayotgan  islohotlar, korrupsiyaga  qarshi  kurashish  mexanizmlari  hamda  davlat  aktivlarini  samarali boshqarish  tajribasi  o‘rganilgan.  Xalqaro  amaliyot  asosida  davlat  mulkini  himoya qilish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.