TASHQI QARZNING MILLIY IQTISODIYOTGA TA’SIRI VA UNI OPTIMALLASHTIRISH YO‘LLARI - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  tashqi  qarzning  milliy  iqtisodiyotga  ta’siri, uning ijobiy va salbiy jihatlari, davlat tashqi qarz siyosatini takomillashtirish zaruriyati hamda  O‘zbekiston  misolida  mavjud  muammolar  va  ularni  hal  etish  yo‘llari  tahlil qilinadi. Maqolada xalqaro moliya institutlari, kredit reyting agentliklari va Moliya vazirligi  ma’lumotlari  asosida  mamlakat  tashqi  qarzining  dinamikasi  o‘rganilgan. Shuningdek,  tashqi  qarzning  iqtisodiy  o‘sish,  byudjet  barqarorligi  va  inflyatsiya jarayonlariga  ta’siri  tahlil  qilinib,  uni  optimallashtirishning  asosiy  yo‘nalishlari ko‘rsatib o‘tiladi.