CHARLES DIKKENSNING “OLIVER TWIST” ASARIDA INSONIYLIK KONSEPTINING LEKSIK-SEMANTIK TATQIQI - Gulmira Ahmadjonova Anvarjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  tadqiqotda  Ch.  Dikkensning  “Oliver  Twist”  asarida “insoniylik”  konsepti  leksik-semantik  jihatdan  tahlil  qilindi.  Tadqiqotda  konseptual tahlil, semantik maydonlar nazariyasi va ma’no tarmoqlari usullaridan foydalanildi. Asarda insoniylik tushunchasi mehr-shafqat, halollik, ezgulik va adolat g‘oyalari orqali ifodalangan.  Shuningdek,  insoniylikka  zid  bo‘lgan  shafqatsizlik,  kambag‘allik  va jamiyatdagi  adolatsizlik  holatlari  leksik  birliklar  orqali  yoritilgan.  Tahlil  natijalari shuni  ko‘rsatadiki,  Dikkens  “Oliver  Twist”  orqali  insoniy  fazilatlarni  ulug‘lash  va ijtimoiy tengsizlikka qarshi chiqishni maqsad qilgan.