O‘SMIRLARDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA DARSDAN TASHQARI KASB-HUNAR TO‘GARAKLARI VA TADBIRLARNING AHAMIYATI - Vahobova Iqbolxon Abduvahidovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  o‘smirlik  davrida  emotsional  intellektni  rivojlantirishning psixologik ahamiyati hamda bu jarayonda darsdan tashqari kasb-hunar to‘garaklari va tarbiyaviy  tadbirlarning  o‘rni  yoritiladi.  O‘smirlik  davri  shaxs  shakllanishining murakkab va mas’uliyatli bosqichi bo‘lib, bu davrda o‘quvchilarda o‘z his-tuyg‘ularini anglash, boshqarish, boshqalarning emotsional holatini tushunish, muloqotga kirisha olish  va  ijtimoiy  muhitga  moslashish  kabi  ko‘nikmalar  faol  rivojlanadi.  Maqolada kasb-hunar  to‘garaklari,  ijodiy  mashg‘ulotlar,  sport,  san’at,  texnika  va  ijtimoiy loyihalarga asoslangan tadbirlarning o‘smirlar emotsional barqarorligi, o‘ziga bo‘lgan ishonchi va ijtimoiy faolligini oshirishdagi imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagog va psixologlar uchun amaliy tavsiyalar beriladi.