RANGLARLAR PSIXOLOGIYASINING BOLALAR RUHIYATIGA TAʼSIRI - Sattorova Gulruh Abdumalikovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur mavzuda ranglar psixologiyasining bolalar ruhiyatiga ta’siri, ularning emotsional holati, xulq-atvori va bilish jarayonlariga ko‘rsatadigan ta’siri yoritiladi. Ranglar  bolalarda  kayfiyatni  shakllantirish,  diqqatni  jamlash  va  ijodiy  faollikni oshirishda  muhim  psixologik  omil  hisoblanadi.  Shuningdek,  ta’lim  muhitida ranglardan to‘g‘ri foydalanishning ahamiyati tahlil qilinadi.