DARSLARDA TANQIDIY FIKRLASH TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH - Bo’lisheva Nozima O’tkirbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur  maqolada  dars  jarayonida  tanqidiy  fikrlash  texnologiyasidan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Tanqidiy fikrlashning o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi,  mantiqiy  tahlil qilish  qobiliyati va  muammolarni hal  etish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, maqolada “aqliy hujum”, “insert”, “klaster”, “Venn diagrammasi” kabi interfaol metodlarning qo‘llanilishi va ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Natijada, tanqidiy fikrlash texnologiyasi o‘quvchilarni  faol  va  ijodkor  shaxs  sifatida  shakllantirishda  muhim  vosita  ekanligi asoslab berilgan.