XADICHA SULAYMONOVA – O‘ZBEK HUQUQSHUNOSLIGINING YORQIN SIYMOSI - Abdulilloyeva Oydinoy (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  Fanlar  akademiyasining  birinchi ayol akademigi, yuridik fanlar doktori, professor Xadicha Sulaymonovaning hayoti va ilmiy  faoliyati  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  uning  o‘zbek  huquqshunoslik  maktabiga qo‘shgan  hissasi,  xotin-qizlar  huquqlarini  himoya  qilishdagi  roli  va  sud-ekspertiza sohasidagi islohotlari yoritilgan.