TASHQI SAVDODA BOJXONA SIYOSATI VA UNING MILLIY IQTISODGA TA’SIRI - Todjiboyev Ilyosbek (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada tashqi savdoda bojxona siyosatining nazariy asoslari, uning asosiy vositalari hamda milliy iqtisodiyotga ko‘rsatadigan ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek,  globallashuv  sharoitida  bojxona  siyosatining  o‘zgarish  tendensiyalari, raqamlashtirish  jarayonlari  va  xalqaro  tajriba  asosida  samarali  bojxona  tizimini shakllantirish  masalalari  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqot  natijalari  bojxona  siyosatini takomillashtirish orqali iqtisodiy o‘sishni jadallashtirish mumkinligini ko‘rsatadi.