QUTQARUVCHILARNING MAXSUS JISMONIY TAYYORGARLIGINI OSHIRISHDA ILMIY MЕTODOLOGIK YONDASHUVNING AXAMIYATI - G‘afurov Abdunosir Abdurasulovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  favqulotda  vaziyatlar  qutqaruv  bo‘linmalari qutqaruvchilarining maxsus jismoniy tayyorgarligini takomillashtirishning uslublari va ularni takomillashtirishning zamonaviy yondashuvlari ochib berilgan. Bundan tashqari qutqaruvchilarning  shaxsiy  xavfsizliklarini  inobatga  olagan  xolda  ularning  kun tartibidagi  mashg‘ulotlarda  beriladigan  yuklamalrning  optimal  nisbatlari  taqdim etilgan.