O'SMIRLIK DAVRIDAGI PSIXOLOGIK INQIROZLAR: NAZARIY- PSIXOLOGIK TAHLIL VA NAMOYON BO'LISH XUSUSIYATLARI - Nurjonova Gulnoza Shomuratovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada o'smirlik davridagi psixologik  inqirozlarning  nazariy asoslari, ularning yosh bosqichlari bo'yicha namoyon bo'lish xususiyatlari va sabab-omillari  ko'rib  chiqilgan.  L.  S.  Vigotskiy,  E.  Erikson  va  D.  B.  Elkoninlarning yondashuvlari  asosida  inqirozning  ijtimoiy-psixologik  mohiyati  ochib  berilgan. Statistik ma'lumotlar va vizual tahlil yordamida 11–18 yosh oralig'idagi o'smirlarda inqiroz belgilarining tarqalishi ko'rsatilgan.