TEXNOLOGIYA TAʼLIMINING DIDAKTIK TAMOYILLARI ASOSIDA O‘QITISHNING ZAMONAVIY USULLARI - TOG’AYEVA ISMIGUL MURODULLA QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA.Mazkur  maqolada  texnologiya  taʼlimining  didaktik tamoyillari asosida o‘qitishning zamonaviy usullari tahlil qilingan. Unda texnologiya fanini  o‘qitishda  ilmiylik,  ko‘rgazmalilik,  nazariya  va  amaliyot  birligi,  tizimlilik, faollik hamda individual yondashuv tamoyillarining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, interfaol metodlar, loyiha asosida o‘qitish, muammoli taʼlim, axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish kabi zamonaviy yondashuvlarning o‘quv jarayonidagi o‘rni ochib berilgan. Maqolada ushbu usullarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini,  amaliy  ko‘nikmalarini  va  kasbiy  kompetensiyalarini  rivojlantirish mumkinligi asoslab berilgan.