KASBIY VA HISSIY SOʻNISH, STRESSLARGA BARDOSHLILIK YUZASIDAN PEDAGOGLARGA TAVSIYALAR - Babanova Tamara Abulkasimovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Mazkur materialda pedagoglar orasida uchraydigan kasbiy va  hissiy  so‘nish  (burnout)  holati,  uning  kelib  chiqish  sabablari  hamda  stressga bardoshlilikni  oshirish  yo‘llari  yoritilgan.  Zamonaviy  ta’lim  jarayonida o‘qituvchilarning doimiy ruhiy va emotsional zo‘riqishi ularning ish samaradorligi va psixologik  holatiga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatishi  mumkin.  Shuning  uchun  stressni boshqarish, emotsional barqarorlikni saqlash va kasbiy motivatsiyani mustahkamlash bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar  berilgan.  Mazkur  tavsiyalar  pedagoglarning  ruhiy salomatligini  mustahkamlash  va  kasbiy  faoliyat  samaradorligini  oshirishga  xizmat qiladi.