ICHIMLIK SUVI TA’MINOTIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHDA IQTISODIY SAMARADORLIKNI BAHOLASH - Zaripov Otabek Suyarkulovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ichimlik  suvi  ta’minotida  raqamli texnologiyalardan foydalanishning iqtisodiy samaradorligi masalalari tahlil qilingan. Suv  resurslarini  boshqarishda  zamonaviy  axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining o‘rni, ularning afzalliklari hamda amaliy natijalari yoritib berilgan. Shuningdek,  suv  ta’minoti  tizimlarida  raqamlashtirish  orqali  yo‘qotishlarni kamaytirish,  xarajatlarni  optimallashtirish  va  xizmat  sifatini  oshirish  imkoniyatlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijasida ichimlik suvi sohasida raqamli texnologiyalarni joriy etish iqtisodiy jihatdan samarali ekanligi aniqlangan.